Dagindeling

Dagindeling


‘Op De Klimappel houden we ons aan een vaste dagindeling, maar geen dag is hetzelfde!’

  • 08:30-9.00 uur: Kinderen kunnen worden gebracht
  • 9.00-10.00 uur: Als het weer het toelaat beginnen we met buitenspelen
  • 10:00-10:30 uur: We zitten in de kring en zingen liedjes, zeggen versjes op, maken muziek, vertellen verhaaltjes, leren de dagen van de week of er wordt voorgelezen.
  • 10.30-10.45 uur: Koekje en fruit eten en drinken.
  • 10.45- 11.30 uur: Knutselen en/of vrij spelen
  • 11.30-11.45 uur: We ruimen gezamenlijk op en sluiten de ochtend af met een liedje
  • 11.45-12.00 uur: Kinderen worden opgehaald.

Activiteiten


Algemeen

De sociale ontwikkeling en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen worden telkens weer spelenderwijs gestimuleerd. De vaste medewerkers bieden tal van activiteiten op het gebied van knutselen, puzzels, boekjes, muziek en natuur. Versjes, liedjes en verhalen zijn een ideaal geheugensteuntje bij rituelen voor peuters. Samen opruimen, eten en activiteiten doen, luiden we met elkaar in met een vrolijk liedje. Leuke liedjes en taalspelletjes zorgen er door hun herhaling voor dat kinderen zich veilig en op hun gemak voelen.

Verjaardagen

Als uw peuter jarig is, wordt dat uiteraard, in overleg met u, gevierd op de speelzaal. Daarbij stellen wij uw aanwezigheid zeer op prijs. Wij gaan dan zingen en dansen en de jarige mag trakteren. Er is voor de jarige een speciale Klimappel verjaardagstoel en -tafel. De juf en de kinderen maken er altijd een leuk en speciaal feestje van.

Sinterklaas

Enkele weken voor Sinterklaas organiseren wij een avond waarop u een cadeautje voor uw peuter kunt maken. Wij zorgen voor het materiaal en voor iets lekkers. Sinterklaas vieren wij zonder ouders met een leuke poppenkast voorstelling, waarbij Sint en Piet poppen de cadeautjes aan de peuters geven. De echte Sint en Piet komen niet, omdat peuters behoorlijk angstig kunnen zijn en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Kerst

Kerst vieren wij heel gemoedelijk met de kinderen. Het Kerstverhaal wordt voorgelezen en we zingen Kerstliedjes bij de Kerstboom.

Paardentram

In het voorjaar gaan we met alle peuters, de juffen en een aantal ouders in de paardentram naar de kinderboerderij en de speeltuin.

Boswandeling

Ook gaan we ieder jaar met alle kinderen wandelen, picknicken en spelen in het bos.